Få ett fågelperspektiv över det gamla fiskesamhället, havet och skärgården genom att besöka några av Mollösunds alla utsiktsplatser. Varje plats bjuder även på spännande historier att ta del av.

Gallebergsudden

Kanske Mollösunds mest kända landmärke. Utsikten över sundet och ut mot Måseskär är en upplevelse. Härifrån kan du njuta av Bohusläns vackraste solnedgångar och även ta ett dopp!

Kvarnen

Uppe på Kvarnberget står en väderkvarn (en Hättekvarn, även kallad ”Holländare) från 1800-talet. Mjölnaren malde dels säd, dels fiskben. Verksamheten lades ner 1931, då den siste ägaren avled. Kvarnen är öppen för allmänheten vid ”Kvarnens Dag” varje år (dock inställt 2020). Att bevara kvarnen, som är ett för Mollösund välkänt landmärke, var orsaken till att Föreningen Mollösund bildades 1945.

Kvarnstenen

År 1901 flyttades den nuvarande kvarnen till platsen där den ligger idag, men en kvarnsten lämnades kvar efter flytten. Det sägs att mjölnaren flyttade kvarnen till sin nuvarande plats för att få närmare till jobbet…

Fortet

På Mollösunds sydöstra del hittar du ett kanonvärnet med vacker utsikt över havet. Värnet är en rest från tiden kring andra världskriget och hade då en 7,5 cm kanon av 1902 års modell och även ett värnförband om hela 26 man som vakade över sundet.